Tänään 20.06.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Ulkoilu säässä kuin säässä on pukeutumiskysymys

Kun valitset oikeanlaiset varusteet, nautit ulkoilusta kaikenlaisissa syyskeleissä. Vedenpitävyys ja lämpö ovat vaatteissa kaiken a ja o, kun sää haastaa reipasta ulkoilijaa. Pasaatista löydät varusteet moneen menoon ja keliin!

Jotta pääset ulkoiluvarusteiden hankinnassa alkuun, keräsimme oheen muutaman vinkin vaihtelevien syyssäiden vaatetukseen.

Päällystakki- ja housut. Valitse päällimmäiseksi kerrokseksi laadukas kuoritakki ja -housut. Kun kuorivaatteessa on riittävä vedenpitävyys, se pitää kaikki alla olevat vaatekerrokset kuivina tehokkaasti. Kuorivaatteiden vedenpitävyydestä kertoo tuotteen vesipilariluku – mitä suurempi vesipilariluku, sitä parempi vedenpitävyys.

Välikerrokset. Jos viima tuntuu menevän luihin ja ytimiin, helli kehoasi merinovillaisella välikerroksella, johon kuuluvat housut ja paita. Merinovilla lämmittää mukavasti, mutta pitää myös kehon viileänä, jos askel on rivakampi ja hikeä pukkaa.

Kengät ja sukat. Pidä varpaat lämpiminä villasukilla ja vettä kestävillä kengillä. Esimerkiksi gore-tex -merkityissä kengissä on suojaava ja vedenpitävä kalvo, joka ehkäisee veden pääsyn kengän sisään kovassakin sateessa. Villa on erinomainen sukkamateriaali, joka paitsi lämmittää, myös hengittää.

Asusteet. Viimeistele varustelu pipolla, joka ehkäisee kehon lämmön haihtumista pään kautta ja suojaa korvia ikävästi vihmovalta tuulelta. Mikäli sormiasi palelee helposti, nappaa mukaan vielä sormikkaat.

Lisää neuvoja ja juuri sinulle sopivat ulkoiluvaatteet löydät Pasaatista – kysy rohkeasti apua liikkeiden osaavilta ammattilaisilta!