Tänään 20.06.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Syksy on harrastusten aikaa!

Arjen pyörteissä on tärkeää ottaa aikaa myös itselleen. Töiden tai koulun vastapainona itselle merkityksellinen ja mukava harrastus on mainio tapa huolehtia itsestään ja tuoda arkeen leppoisaa sisältöä – piti sitten liikunnasta, käsitöistä tai aivojumpasta. Pasaatista löydät tarvikkeita ja palveluja monenlaisiin harrastuksiin!

Uuden harrastuksen voi aloittaa helposti, kun mukana on intoa ja tykötarpeet löytyvät läheltä. Keräsimme yhteen inspiraatiota ja vinkkejä harrastuksiin, jotka ovat aloitettavissa lyhyellä aikajänteellä eivätkä vaadi alussa suuria investointeja. Kaikkiin harrastusvinkkeihin löydät varusteita ja vaatteita Pasaatista!

Lempeää ja lujaa liikettä. Lenkkeily kävellen tai rennosti hölkkäillen on mainio tapa pitää itsensä liikkeellä ja nauttia loppukesän luonnosta. Jos haluat astetta vauhdikkaampaa menoa, kokeile esimerkiksi tanssia, juoksua tai pyöräilyä. Liikunta vapaa-ajalla tekee hyvää erityisesti silloin, jos istut töissä pitkiä aikoja.

Muihin maailmoihin sanojen voimalla. Kirjoittaminen ja lukeminen vie sinut helposti matkalle minne ikinä haluatkaan. Kun mielikuvitus lähtee lentoon, on irtiotto taattu. Lukemisen on myös tutkittu tekevän hyvää aivoille. Kirjoittaminen taas saa luovuuden kukkimaan.

Ruista ranteeseen. Kuntosaliharjoittelu auttaa lisäämään ja ylläpitämään tärkeää lihasmassaa, ja sen on sanottu myös lievittävän stressiä. Positiiviset vaikutukset eivät vaadi valtavia painoja, sillä jo pienempikin rasitus lihaksille tekee hyvää. Jos kuntosali on paikkana vieras, voit kysyä henkilökunnalta laite-esittelyä.

Kädentaidot näkyväksi. Askartelu ja taide haastavat lempeästi ketä tahansa, sillä luovuus on laaja leikkikenttä. Yhdistele rohkeasti tekniikoita ja tyylejä, ja löydä oma juttusi! Kokeile esimerkiksi tuunata vanhoja esineitä uuteen uskoon maalaamalla tai koristelemalla niitä. Saatavilla on myös runsaasti laadukkaita oppaita, jos sukellat kädentaitojen maailmaan ensimmäistä kertaa.

Uutta tuulta keittiöön. Kokkailu tai leipominen on herkullinen harrastus, jolla voi yllättää helposti ja makoisasti myös muita ihmisiä. Yksinkertaisista resepteistä on helppo aloittaa, ja taitojen karttuessa voit haastaa itseäsi yhä uudelleen ja uudelleen. Näin loppukesästä ja syksyn lähestyessä voit esimerkiksi kokeilla rohkeasti lämmittäviä mausteita ja hyödyntää satokauden vihanneksia.