Tänään 16.07.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Nepalilainen ravintola Kasthamandap on avattu Pasaatiin!

Toukokuussa Pasaatin ensimmäisessä kerroksessa on avautunut uusi, kodikas ravintola. 

Sen sisäänkäynti on kauppakeskuksen ulkopuolella, Kirkkokadulla.

Ravintola Kasthamandap on ravintoloitsija Bikash Shresthan ensimmäinen oma ravintola. 

“Kun etsimme paikkaa ravintolallemme, tutkimme monia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Teimme tutkimusta nepalilaisista ravintoloista ja niiden menestyksestä suomalaisissa kaupungeissa. Saimme selville, että Kotkassa aiemmin toiminut nepalilainen ravintola oli ollut hyvin suosittu – ja koska se oli sittemmin lopettanut, me päädyimme Kotkaan.” 

Nepalilaisessa ruoanlaitossa tärkeitä elementtejä ovat tuoreet raaka-aineet ja etenkin mausteet. Niiden avulla loihditaan erilaisia, intensiivisiäkin makuja. 

Oikeastaan kaikki nepalilaisen keittiön ruokalajit ovat lämpimiä ruokia. Alkuperäinen nepalilainen ruoka on hyvin tulista, mutta ravintolat usein modifioivat sitä hiukan sopimaan paremmin suomalaiseen makuun. Näin on luotu myös Kasthamandapin ruokalista. 

Toki ravintolasta saa tilattua tulistakin ruokaa – ja jatkossa on tarkoitus tuoda yhä enemmän autenttisia makuelämyksiä sekä muokata niitä asiakkaiden mieltymysten mukaan. 

“Omia suosikkejani nepalilaisen keittiön ruokalajeista ovat Lamb Tikka ja Chicken Tikka Masala. Alueella, josta olen kotoisin, on myös erikoisuus – eräänlainen tomaattichutney, jota käytetään lisukkeena monissa ruokalajeissa. Saamme sitäkin ruokalistallemme piakkoin.”

Kasthamandap vaikuttaa olevan suosittu ravintola jo nyt, vaikkei ole ollut toiminnassa vielä montaakaan viikkoa. 

Asiakkaat ovat Bikash Shresthan mukaan löytäneet ravintolan hyvin ja tähän mennessä näyttää siltä, että kotkalaisten suosikeiksi ovat nousseet tandooriuunissa valmistettavat ruokalajit, kuten Lamb & Chicken Tikka. Myös perinteistä suosikkiannosta, Butter Chickenia on valmistettu Kasthamandapin keittiössä jo monen monta kertaa. 

Lounasaikaan, klo 11-15 ravintolassa tarjoillaan lounasta buffetpöydästä. Pöydästä löytyy aina kolme kasvis- ja kolme liharuokavaihtoehtoa, riisiä, salaattia ja naan-leipää. Lisäksi on mango lassia sekä kahvia. 

Ravintolan omistaja haluaa toivottaa kaikki kotkalaiset ja kotkassa vierailevat tervetulleiksi tutustumaan Kasthamandapin makumaailmaan. 

“Vaikka et olisi koskaan maistanut nepalilaista ruokaa, kannattaa silti tulla kokeilemaan. Meillä on tarjolla monenlaisia ruokalajeja, joista jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. On tulista, mietoa, kermaista, tomaattista – tule ja kokeile itse!”

Ravintolaan rekrytoidaan juuri nyt lisää henkilökuntaa. Tarjoilijan työ voisi sopia kesätyöpaikaksi vaikkapa jollekin opiskelijalle. Käy kysymässä lisää suoraan ravintolasta! 

Ravintola Kasthamandap