Tänään 22.10.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Goodwill avaa elämänmakuisen taidenäyttelyn Pasaatiin

Upeita uutisia! Avaamme yhteistyössä Sotek-säätiön Kymenlaaksossa ja Itä-Uudellamaalla pyörittämän Goodwillin kanssa taidenäyttelyn, jossa keskiössä ovat ihmisten aidot tarinat ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Näyttelyn teema kulkee vahvasti käsi kädessä Goodwillin mission kanssa.

Goodwill® on voittoa tavoittelematon, kansainvälinen kierrätysmyymäläkonsepti. Seudullamme Goodwillin paikallisesti järjestämää työllisyystoimintaa rahoitetaan suurilta osin Goodwillin kierrätysmyymälästä ostetuilla tuotteilla. Kotkan alueella Goodwillillä on myymälät ja toimipisteet Karhulassa ja Jumalniemessä. Loppuvuodesta 2022 Goodwill järjesti pop up -myymälän myös meillä Pasaatissa.

Yhdessä hyvä näkyville

Pasaatin ja Goodwillin Taidelounge kerää yhteen työllistämistoiminnan kautta kerättyjä tarinoita niin taiteen kuin kuunneltavien ja luettavien tarinoiden keinoin. Kaikki Taideloungessa kuunneltavat ja luettavat tarinat ovat Goodwillin työntekijöiden aitoja kertomuksia heidän omasta työllistymisestään ja siitä, kuinka se on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Vaikuttavuus on muutenkin Taideloungen kantava teema: se tekee näkyväksi ja konkreettiseksi sen, miten ostamalla tuotteita kierrätysmyymälästä voi tarjota työtunteja työtoiminnassa mukana olevalle henkilölle.

Taidelounge avautuu 1. kerrokseen kauppakeskusinfon viereiseen kulmatilaan. Avajaisia vietetään torstaina 8.6. klo 9 alkaen.

Taidelounge on torstaista 8.6. alkaen avoinna seuraavasti:
Ma–pe klo 9–19
La klo 10–16
Su klo 12–16

Taidetta voi käydä ihastelemassa koko kesän, sillä näyttely suljetaan vasta sunnuntaina 3.9.2023.

Hengähdystauko tarinoiden tyyssijassa

Pasaatin ja Goodwillin Taideloungessa ei tehdä ensisijaisesti ostoksia, vaan keskitytään tarinoihin. Kokonaisuus on aidosti työntekijöiden koostama: Goodwillin työtoiminnassa mukana olevat ihmiset ovat valinneet taideteokset omien tarinoidensa ohelle. Mukana on myös työntekijöiden tuunaamia ja tekemiä teoksia. Visuaaliset teokset tukevat ja jatkavat kerrottua tarinaa, heräten henkiin ja tuoden siihen aivan uuden ulottuvuuden.

Taideloungessa voi tarinoihin uppoutumisen lisäksi istua alas ja lukea mm. Kotkasta kertovia kirjoja tai siellä voi vain olla ja hiljentyä. Kaikki Taideloungen tavarat ja kalusteet on koottu Goodwill-kierrätysmyymälän tuotteista.

Jos jonkin teoksen tai tavaran ostaminen kiinnostaa, voi varauksen tehdä laittamalla viestiä osoitteeseen info@goodwill.fi. Ostokset maksetaan ja lunastetaan näyttelyn päättyessä syyskuun alussa.