Tänään 16.07.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Aloita uusi hyvä tapa tänä vuonna!

Uusi vuosi on ollut perinteisesti lupausten aikaa. Lupausten sijaan voit myös aloittaa uusia, hyvää tekeviä tapoja! Tarkastele esimerkiksi omaa ajanhallintaasi, ruutuaikaasi tai piipahda useammin ulkona!

Pidä kalenteri väljänä. Ajoittainen kiire on luonnollista, mutta jos kalenteri on kokoajan täynnä ja kiire enemmän sääntö kuin poikkeus, on tapaan tultava muutos. Pyri järjestämään arkeen vapaa-aikaa, jolloin et ole lupautunut mihinkään. Myös mikrotauot ja lyhytkin joutilaisuuden aika on tärkeää, jos meneillään on kiireinen elämäntilanne.

Vähennä ruutuaikaa. Kun on aika ottaa rennosti, hakeudumme yhä useammin puhelimen tai muun laitteen pariin. Somessa on helppo kuluttaa useita tunteja päivässä. Mitä jos kokeilisit tänä vuonna uusia rentoutumisen tapoja? Korvaa osa ruutuajasta esimerkiksi lukemalla, kutomalla, maalaamalla, nikkaroimalla tai leipomalla!

Oleskele luonnossa. Luonto tekee tutkitusti hyvää. Luonnossa oleilu voi esimerkiksi parhaimmillaan laskea stressitasoa ja kohentaa mielialaa. Ota tänä vuonna tavaksi piipahtaa luonnonhelmassa vähintään kolmesti viikossa. Oleskele kiireettä, kulje kiertoreittiä työmatkalla, lähde lenkille tai tee pieni eräretki eväineen – tyylejä on monia!

Pasaati on apunasi uusien hyvää tekevien tapojen aloittamisessa – kokeilit sitten jotain yllämainituista tai keksit aivan oman tapasi! Meiltä löydät tarvikkeet rentouttaviin käsitöihin, ulkoiluun, lempeään ajanhallintaan ja muihin tapoihin, joilla teet arjesta tänä vuonna entistä parempaa!