Huhtikuun taittuessa toukokuuhun vietetään riemukasta vappua. Mitä jos tänä vuonna järjestäisit herkullisen vappubrunssin keväisen juhlan kunniaksi?
Vapun brunssipöydän makeita kulmakiviä ovat tietenkin munkit. Jos leivot munkkeja itse, voi taikinaan tuoda pientä twistiä lisäämällä joukkoon ripauksen uutta makua, esimerkiksi appelsiinia. Munkkien ohella tippaleivät kuuluvat perinteiseen kattaukseen. Mikäli haluaa jotain uutta, voi pöytään tuoda värikkäitä donitseja tai karnevaalihengessä koristeltuja kuppikakkuja.
Makeiden herkkujen ohella brunssilla nautitaan myös suolaisia makupaloja. Nakeista, lihapullista ja falafeleista saa ruokaisaa tarjottavaa, ja ne maistuvat taatusti erilaisten salaattien kera. Salaatin pohjaksi voi valita esimerkiksi pastaa, kvinoaa tai perinteistä perunaa. Paista ohelle patonkia, cocktail-piirakoita tai siemennäkkäriä.
Brunssilla maljoja nostetaan tietysti simalla. Siman ohella juhlan tuntua tuo kuohuva, jota löytyy useita vaihtoehtoja myös alkoholittomana. Janojuomana voi tarjoilla vettä, johon pehmeää makua tuovat sekaan pilkottu lime, mansikka ja minttu.
Riemukasta vappua!