Tänään 16.10.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Olemme mukana Energiansäästöviikolla!

Pasaatissa vietetään 7.–10.10. Energiansäästöviikkoa, jonka tavoitteena on porukalla säästää energiaa ja sen myötä myös ympäristöä. Toimenpiteitä on monenlaisia, ja osaa niistä voi soveltaa hyvin myös kotona!

Energiansäästöviikko on valtakunnallinen tempaus, jolla pyritään kiinnittämään huomiota energiatehokkaaseen arkeen. Tänä vuonna teemana on energiankäytön uusi aika, jolloin korostetaan oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Katso alta vinkit, joita me teemme Pasaatissa, ja nappaa niitä käyttöön myös omaan arkeesi!

Pasaatin vinkit Energiansäästöviikolle:

  • Sammuta valot tyhjistä tiloista.
  • Sulje esim. tietokoneen, näytön, television tai pelikonsolin virta, jos et käytä laitetta.
  • Vältä liian korkeaa huonelämpötilaa ja sujauta jalkaan vaikkapa villasukat, jos pieni vilu pääsee yllättämään.
  • Tarkastele kodin tai työtilan sisustusta, jos paikoillaanollessa meinaa paleltaa: mikäli esimerkiksi työpiste sijaitsee ilmanvaihdon päätelaitteen tai ikkunan lähellä, vaihda mahdollisuuksien mukaan järjestystä.
  • Reagoi havaittuihin vesivuotoihin mahdollisimman pian – myös pieniin vesivuotoihin.
  • Pese vain täysiä koneellisia astian- ja pyykinpesukoneessa.
  • Vältä tarpeetonta lotraamista lämpimällä tai kuumalla vedellä.

Pasaatissa energiatehokkuus sai uutta puhtia pari vuotta sitten tehdyllä energiaremontilla, ja osa energiatoiminnoistamme on automatisoitu. Kiinteistön lisäksi myös liikkeemme tekevät oman osansa energiaa säästävissä arjen valinnoissa. Tarvitsemme kuitenkin myös teitä, hyvät asiakkaamme! Voimme kaikki kantaa kortemme kekoon Energiaviikolla sekä sen jälkeen hyödyntämällä oheisia vinkkejä kauppakeskuksen yleisissä tiloissa – monista pienistä teoista syntyy nimittäin suuria muutoksia!

Lisää vinkkejä löydät Energiaviikon nettisivuilta.