Tänään 15.12.
avoinna klo 12–18
KAUPPAKATU 10
48100 KOTKA

Yhdessä syntyy paljon hyvää

Joulu ja sen mukanaan tuoma lämmin tunnelma kuuluvat kaikille, ja erityisen tärkeä ja odotettu juhla se on lapsille. Kotkan Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys ja Kotkan Pelastakaa Lapset edistävät jouluiloa alueemme vähävaraisille lapsiperheille avustuksilla ja lahjoituksilla. Voit osallistua hyvän tekemiseen Pasaatissa.

Vaikka lahjapakettien määrä ei korreloi onnistunutta tai etenkään oikeanlaista joulua, on paketin saaminen lapsille tärkeä asia, joka voi vaikuttaa syvästi heidän itsetuntoonsa. Joulun lahjojen ja juhlien keskellä eriarvoisuus korostuu, ja joulun aika aiheuttaa joillekin perheille suuria taloudellisia paineita.

Avustuksien kautta saatavat paketit voivat olla joillekin lapsille se ainoa lahja, mutta äärimmäisissä tilanteissa onnistunut joulu ei tarvitse kuin yhden, mutta sitäkin merkityksellisemmän lahjan. Tällöin iloa tulee jo pelkästään lahjan vastaanottamisesta ja se tuo helpotusta koko perheen joulutunnelmaan.

Hyvän tekeminen paikallisten järjestöjen kautta kasvattaa vahvistaa myös yhteisöllisyyttä. Sillä, että jokainen kantaa kortensa kekoon, voi tuottaa iloa ja hyvinvointia yhteiskuntaamme ihminen kerrallaan. Kotkan Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys ja Kotkan Pelastakaa Lapset -järjestö auttaa nimenomaan Kotkan alueen perheitä, mutta molemmat toimijat ovat ottaneet avustusalueelleen mukaan myös Pyhtään.

Joulupuu-keräyksellä ja Pelastakaa Lapset ry:n myyjäisillä kuka tahansa voi osallistua jakamaan jouluiloa vähävaraisiin lapsiperheisiin. Siinä missä kaikilla apua tarvitsevilla on oikeus tulla autetuiksi, on myös kaikilla halukkailla oikeus auttaa. Joulupuun alle voi tuoda vaikkapa itse kudotut villasukat ja yksikin ostos joulumyyjäisistä lisää yhden lapsen jouluiloa. Mikään summa tai lahjoitus ei ole liian pieni.

Joulupuu-keräys Pasaatin Sokoksessa 25.11.–10.12.
Pelastakaa Lapset ry:n myyjäiset kauppakeskuksen 1. kerroksessa 29.11.–14.12.