Tänään 25.10.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Syksyn trendit Pasaatissa

Muhkeiden neuleiden ja lämpöisten kaulahuivien aika on saapunut! Pasaatin liikkeistä vinkataan, että tänä syksynä trendaavat pehmeys, väljyys, rentous ja suuret koot niin vaatteissa kuin silmälaseissakin, sekä lämpimät syksyn sävyt pienillä piristysruiskeilla. Hiuksissa tasamittaiset mallit alkavat väistyä rosoisuuden tieltä ja väreissä näkyy edelleen ysäri. 

Muotitalo Lehdossa vannotaan pehmeiden ja laadukkaiden neuleiden nimiin: villa-kashmir-neuleet pitävät pintansa syksyn suosikkeina. Rennompaan menoon löytyy collegeasuja useassa ihanassa värissä, kuten pinkkinä, viininpunaisena, vihreänä ja oranssina. Samettihousut tekevät paluun ja myös tikkitakit ja klassiset villakangastakit kuuluvat syksyn valikoimaan. 

Sokokselta vinkataan, että tänä syksynä muodissa näkyy vahvasti naisilla sporttinen look,  ihana yhdistelmä neuleliivi + kauluspaita, shaketit (paitatakki) sekä ruutukuosi. Väreinä maanläheisyys, viininpunainen, mustavalkoisuus, sekä sinisen ja vihreän eri sävyjä! 

Miesten tyylissä trendinä näkyy neuleet, topaliivit, ruutupaidat- ja housut sekä shaketit. Väreinä myös maanläheiset ruskean ja vihreän sävyt näkyy vahvasti tänä vuonna! 

Marimekon syksyn mallistosta löytyy lämpimiä ruskan sävyjä, villejä eläinprinttejä sekä pehmeitä neuleita. 

Carlingsissa kaikki on suurta, eli syksyllä ylisuuret oversize-koot näkyvät kaikissa tuotteissa. Farkkujen lahkeet ovat isot ja liehuvat ja vyötärö on korkealla. Ruututakit, bändipaidat ja flanellit trendaavat myös. 

Vero Modassa näkyy maanläheisiä, murrettuja värejä, kuten beigeä ja ruskeaa ja piristystä palettiin tuovat vihreän eri sävyt. Takkitrendeissä jatkavat tutut shacketit, joissa korostuvat rentous ja oversize-mallit. Myös Vero Modan housuissa ja etenkin farkuissa palataan vahvasti menneille vuosikymmenille leveiden lahkeiden kanssa. 

Kappahlin päivitetyt klassikot vievät pehmeästi syksyn sesonkiin uusilla malleilla, materiaalien sekoituksilla ja lämpimillä syysväreillä. Farkut yhdistetään klassiseen raidalliseen neuleeseen tai miksei vaikka flirttailevaan toppiin, viimeisteltynä tyylikkäillä asusteilla. Muista myös Kappahlin tyylikkään ja hyvin istuvan XLNT-malliston tuotteet, joita saa koissa L-3XL. 

Cubuksessa vietetään syksyä kerrospukeutumisen merkeissä. Tervetuloa tutustumaan värikkääseen syysmuotiin ja kokeilemaan syysmalliston neuleita, housuja ja paitatakkeja, joita voi käyttää sekä takin korvikkeina että sisätakkeina. 

Kotkalaisia uutuuksia merinovillasta ja kierrätysmateriaaleista 

Ammattiopisto Spesian ylläpitämässä ja paikallisia tuotteita myyvässä Spesia Puodissa on syksyn uutuutena kotkalaisen pienkutomo Merinollan punainen Kemi-pipo, joka on nimetty Suomen viimeisen käytössä olleen majakkalaivan mukaan. Tämä hengittävä ja kutittamaton merinovillapipo lämmittää kylmimmissäkin pakkassäissä, sillä se on tehty paksusta, neljällä langalla kudotusta resorikankaasta. 

Spesia Puodista löydät myös muita merinovillatuotteita, kuten pipoja ja huiveja harmaassa värissä. Tule katsastamaan myös Kotka Clothingin AALTO-huppari ja vaaleanpunainen KIVI-college, jotka ovat valmistettu luomupuuvillasta (85 %) ja kierrätyspolyesteristä (15 %). Kierrätyspolyesterin muovi kerätään merten roskasta. Kotka Clothing tekee yhteistyötä John Nurminen -säätiön kanssa, ja lahjoittaa osan tuotoista Itämeren hyväksi. 

Dressmannissa syksyn väripalettiin kuuluu klassisten syysvärien lisäksi kauniita oranssin ja punaisen sävyjä sekä kiinnostavia printtejä. Kauden monikäyttöisin vaate on paitatakki, jota voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Sään kylmentyessä sen päälle voi pukea untuvaliivin. Printilliset t-paidat piristävät asua ja toimivat hyvin vaikka paitatakin tai neuleen alla. Lämpöä ja pehmeyttä löytyy neule- ja collegemallistosta ja flanellipaitavalikoimasta. 

Jack & Jonesissa vietetään syksyä cargo pantseissa, toppaliiveissä ja maanläheisissä sävyissä, joita tehostaa oranssi. Myöhemmin syksyllä trendaavat villakangastakit ja flanellipaidat. 

Silmälaseissa villitsevät ylisuuret kehykset ja kulmikkuus 

Myös silmälaseihin saadaan inspiraatiota menneistä vuosikymmenistä, todetaan Silmäasemalta. 1970- ja 1980-lukujen ylisuuret kehykset, aisojen yksityiskohdat, kulmikkaat linjat ja vastuullisuus ovat syksyn 2021 silmälasimuodin avainsanoja. Sesongin suosikkivärit punainen, vihreä, syvänsininen ja ruosteenruskea peilaavat syksyisen luonnon täyteläisiä sävyjä. 

Silmäasemalla ylisuurissa kehyksissä riittää valinnanvaraa liioitellun paksureunaisista supersiroihin metallisankaisiin kehyksiin. Geometrisyys on kauden unisex-trendi, kehysten linjat muodostavat mitä erilaisimpia monikulmioita. Vastuullisesti tuotetut ja kestävät silmälasikehykset ovat myös nousussa sekä pienten merkkien että suurempienkin muotitalojen valikoimissa. 

Liioitellun paksureunaiset kissansilmälasit ovat Guccin uudesta mallistosta ja supersirot metallisankaiset kehykset Furlalta.

Specsaversista kompataan 80-luvun paluuta sekä pyöreitä että monikulmaisia ja laatikkomaisia kehyksiä. Värit ovat maanläheisiä, mutta myös kullanhohteiset kehykset trendaavat nyt uudelleen. 

Hiuksissa tasamittaiset mallit väistymässä rosoisuuden tieltä 

Hairlekiinista vinkataan, että hiusten maailmassa syksyn väritrendinä näkyy vahvasti 90-luku, mutta toteutukset ja värit ovat hieman pehmeämpiä ja hillitympiä. Villimpien ysäritoteutusten ohella raidat ja luonnollisuus ovat edelleen kovassa huudossa. Syksyllä suosituimmat värisävyt ovat lämpimään vivahtavat vaaleat ja tummat tai voimakkaat punasävyt. 

Leikkauksissa korostuu otsatukka sekä voimakas, rikottu kerrostus. Myös polkkapituinen hiusmalli jyrää yhä suosiollaan, erityisesti A-linjainen eteenpäin pidentyvä malli. Erilaiset kiharat ovat myös nousseet pinnalle tekstuurin ja rosoisuuden ohella.