Tänään 04.12.
avoinna klo 07–18
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Pasaatin kirjavinkit

Kesän kirjat vievät murhamysteerien pariin ja metsäretkille 

Viritä itsellesi mukava nurkkaus ja uppoudu lukuelämyksen vietäväksi. Tämän kesän uutuuksista löytyy mielenkiintoista kahlattavaa niin jännityksen, romaanien kuin retkeilynkin ystäville. 

Dekkarit ovat perinteisesti suosittua kesäluettavaa, mutta koskettavat romaanit tai nauruhermoja kutkuttavat lastenkirjat kuuluvat myös monen kesään. Luontoaiheiset kirjat kiinnostavat lämpöisenä vuodenaikana, ja uutena trendinä näkyykin retkeilyä käsittelevien kirjojen suosio. 

Leppoisten dekkarien ystäville suositellaan Suomalaisesta Kirjakaupasta Richard Osmanin Torstain murhakerhoa. Brittikoomikko ja visailujuontaja Richard Osman kirjoitti dekkarin, josta tuli pandemia-ajan hitti! Luksusvanhainkotiin sijoittuvassa hyvän mielen dekkarissa neljä ystävää ratkovat selvittämättä jääneitä rikoksia ja joutuvat tosihommiin, kun kylässä tapahtuu murha. 

Jännitystä kesään 

Jännityksestä pitävien kannattaa poimia hyllystä Clare Mackintoshin Panttivanki, vinkataan Suomalaisesta kirjakaupasta. Nyt, kun ei pääse itse vielä lentämään, voi vaihtoehtoisesti uppoutua tähän piinaavaan lentokonetrilleriin. Panttivangissa on elokuvamaisesti etenevä, koukuttava juoni, joka saa uusia käänteitä sivu sivulta. Kuka onkaan pahis?  

Johanna Mon Yölaulajassa Hanna palaa lapsuudenkaupunkiinsa huomatakseen, että kaikki asukkaat ovat kääntyneet häntä vastaan. Vanhat kaunat nousevat pintaan, sillä Hannan isä on tuomittu murhasta. Kirja aloittaa uuden, mukaansatempaavan sarjan. 

Kirjaspotti suosittelee Elina Backmanin teosta Kun jäljet katoavat. Kyseessä on jatko-osa Backmanin esikoisteokselle Kun kuningas kuolee. Kirja kertoo kolmesta nuoresta, jotka tekevät dokumenttia erakosta Helsingissä. Kolmikosta yksi löytyy kuolleena ja toinen katoaa jäljettömiin. 

Reijo Mäen Sulhasmies on Vares-sarjan uutuus, joka vie mennessään tutkimaan kadonnutta morsianta sekä murhia. Camilla Läckbergin Naiset vailla armoa on kahdesta pienoisromaanista koostuva psykologinen trilleri rakkaudesta, petoksesta ja armottomasta kostosta. 

Rentoudu romaanin parissa

Nämä uutuudet kannattaa jokaisen romaanien parissa viihtyvän katsastaa Suomalaisesta kirjakaupasta. Alex Schulmanin uusi romaani Eloonjääneet koskettaa, ravistelee ja järkyttää millintarkoilla havainnoillaan. Eloonjääneet on riipaiseva romaani lapsuuden kokemisesta uudelleen aikuisena.  

Lucinda Riley Kadonnut sisar on huikeaan menestykseen nousseen romaanisarjan seitsemäs osa. Sarja kertoo Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä, ja nyt on vihdoinkin tullut aika kertoa kadoksissa olevan sisaren tarina. Sarjan kahdeksas osa Atlas, Papa Saltin tarina, on tulossa syksyllä 2022. 

Luonto tutuksi lukien ja retkeillen 

Kirjaspotissa tiedetään, että luontoaiheiset kirjat vetoavat kesäisin ja tänä kesänä erityisesti retkeilyteemaisten kirjojen suosio on nousussa. Kun hankit Suomen suosituimman värikasvion, Otavan värikasvion uudistetun laitoksen, pääset tutustumaan melkein yhdeksäänsataan Suomessa tavattaavaan kasviin piirroksin ja sanallisin kuvauksin. 

Kari Kauniston ja Veikko Rinteen Hyönteisiä Suomen luonnossa vie lukijansa hyönteisten maailmaan. Uutuuskirjassa kerrotaan yli sadasta hyönteislajista Suomessa, käydään läpi hyönteismaailmaan vaikuttavat tekijät ja annetaan ohjeita hyönteisten suojelemiseksi. 

Jouko Rikkisen uutuuskirja Suot Suomen luonnossa antaa opit ainutlaatuisten soiden ihasteluun sekä rikkaan lajiston tarkasteluun. 

Luonnossa liikkumisesta innostuneille suositellaan Kirjaspotista Jouni Laaksosen Retkeilijän kansallispuistot -kirjaa, jossa Laaksonen esittelee kaikki Suomen kansallispuistot tavallisen luonnossa liikkujan näkökulmasta. Kirja sisältää selkeät kartat sekä kuvia reiteistä. 

Toinen hyvä tärppi on Pepe Forsbergin ja Mikko Sorsan Kansallispuistot tutuiksi, Suomi, retkeiijän opas. Siinä Suomen 40 kansallispuistoa ja viisi valtion retkeilyaluetta esittelevät luontomme kauneimpia ja arvokkaimpia alueita niin metsistä, soilta, tuntureilta kuin saaristostakin. 

Hauskoja seikkailuja perheen pienimmille  

Perheen pienimmille löytyy laajat valikoimat kirjoja sekä Suomalaisesta kirjakaupasta että Kirjaspotista aina Mauri Kunnaksesta Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatuun ja Patuun. 

Hulvattoman hauska tarina kaikille kesälomalaisille on Tatu ja Patu kesäleirillä