Tänään 04.12.
avoinna klo 07–18
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Muistilista koululaisen vanhemmille

Koulun alkuun on enää muutamia päiviä jäljellä! Jos olet jättänyt kaiken viime tinkaan, ei hätää! Kokosimme sinulle muistilistan siitä, mitä kaikkea on hyvä hankkia ennen koulun alkua. 


Kouluasu kuntoon

Hyvin istuvat farkut tai housut sekä lyhyt- ja pitkähihaiset paidat kuuluvat jokaisen koululaisen vaatekaappiin. Liikuntatunneille tarvitaan urheiluvaatteet, joissa on helppo juosta, hyppiä ja tehdä vaikka kuperkeikkoja! Kukaan ei halua palella välitunneilla, joten syksyn tullen lämmin takki ja ulkohousut kannattaa myös laittaa ostoslistalle. Mukavat kengät ovat kaiken a ja o. Muista myös aurinkolasit ja päähine auringonpistosten varalta, sillä aurinko paistaa vielä syksylläkin häikäisevästi! Koulutyylin kruunaavat korut, ponnarit, pinnit, pannat ja kellot. Pasaatista löydät huiman määrän vaateliikkeitä, joista saat eri ikäisille ja eri tyyleihin sopivat syksyn uutuudet!  

Koulutarvikkeet kynistä kalentereihin 

Mukava ja tyylikäs reppu on yksi koulusyksyn tärkeimmistä hankinnoista! Repun sisältö on hyvä päivittää penaalilla, kynillä, kumeilla, viivottimilla, terottimella, tusseilla, vihkoilla ja kalenterilla. Koululainen tykästyy varmasti myös tarroihin ja koristelutarvikkeisiin, joilla saa vihkot näyttämään upeilta. Muista myös eväsrasia ja juomapullo! Löydät nämä tarvikkeet esimerkiksi Kirjaspotista, Suomalaisesta Kirjakaupasta, Sokokselta, Flying Tigeristä ja Marimekosta.

Vapaa-ajan pienet piristykset 

Arki ei ole pelkkää opiskelua! Piristä koululaisen elämää pienillä vapaa-ajan välineillä, esimerkiksi Flying Tigerin peleillä, Suomalaisen Kirjakaupan värityskirjoilla ja tietysti leluilla, joita löydät esimerkiksi Sokokselta! Ahkeraa opiskelijaa on kiva palkita pienillä yllätyslahjoilla, esimerkiksi koruilla, leluilla, puhelimen kuorilla tai herkuilla! Kurkkaa, mitä makeaa löytyy Sweet Dreams by Karamellitehdas -puodista! Muista myös hankkia koululaiselle tarvittavat vaatteet ja välineet harrastuksiin! Pasaatista löydät monipuolisesti liikkeitä, joista löydät varmasti tarvitsemasi. 

Pasaati arjen apuna 

Syksyllä saattaa iskeä flunssa, joten on hyvä varautua jo ennakkoon tarvittavilla lääkkeillä. Myös ensiapuvälineet kannattaa laittaa kuntoon. Pasaatin apteekista löydät kaiken tarvittavan! Jos koululaisen puhelin menee rikki, suuntaa Fonumiin, jossa saat korjautettua sen edullisesti. Mikäli vakuutusasiat puolestaan kaipaavat päivittämistä, saat hoidettua ne kuntoon Fennialla. 

Iloista opiskeluaikaa nuorelle ja tsemppiä kouluarkeen myös vanhemmille!