Tänään 10.08.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Nauti kesäauringosta uusissa laseissa

On kesä ja uusien silmä- tai aurinkolasien aika.

Myös laseissa näkyvät vahvasti trendit – lue kesän kuumimmat vinkit lasien hankintaan!

Tulevan kesän trendeistä meille vihjasivat Silmäasema, Instrumentarium ja Specsavers.  

Värejä, kuvioita ja erilaisia muotoja

Silmäasemalta kerrotaan, että 60-luvulta tutut paksureunaiset kehykset tekevät tuloaan niin silmälasikehyksiin kuin aurinkolaseihinkin. Myös 90 -luvun monikulmaisuus on löytänyt tiensä jälleen kehysten muotoon. 

Viime vuosien kuluessa suuri osa ajasta on vietetty kotona. Nyt vihdoin päästessämme ulos kesäaurinkoon haluamme näkyä ja tulla nähdyksi. Vahvat värit, printit ja jopa eksoottiset kuviot ovat nyt erittäin suosittuja. Kukkakuosit ja jopa skottiruudut näkyvät erityisesti aurinkolasien sangoissa, kerrotaan puolestaan Specsaversilta. 

Tämän kesäkauden värejä ovat mm. keltainen, vihreä, vaaleanpunainen ja sinisen eri sävyt – mm. vuoden 2022 Pantone -sävy, laventeliin vivahtava Very Peri on iso hitti myös laseissa. 

Yksityiskohdat ja isot logot 

Silmäasemalta vinkataan seuraavaa: “Ketjut, leveämmät sangat ja isot logot ovat myös palanneet. Yksityiskohdat saavat nyt näkyä – mitä enemmän, sen parempi!” 

Minimalistiset metallikehykset

Värikkäiden vaatteiden kanssa kannattaa valita minimalistisempi kehysmalli. Aivan ohuet metallikehykset ovat kevyet ja aidosti ajattomat – ne sopivat käytännössä kaiken kanssa yhteen, vinkkaa Specsavers. 

Osassa kehyksiä metallia on käytetty vain sangoissa ja nenäsillassa, siten että linssien ympärillä ei ole kehystä lainkaan. Tällaiset lasit ovat erittäin kevyet. 

Kuvat: Silmäasema

Vastuullista tuotantoa

Muotoilu ja vastuulliset materiaalit ovat keskiössä Instrumentariumin ja Balmuirin uudessa yhteistyömallistossa.  Laadukkaista luonnonmateriaaleista tunnettu Balmuir tuo Instrumentariumin kanssa yhteistyössä suunniteltuun mallistoon kauniita, käytännöllisiä ja ekologisia tuotteita, jotka tuovat käyttäjälleen iloa jokaiseen päivään. 

Yhteistyömalliston silmälasikehykset ovat ikonisia ja itsevarmoja. Suunnittelussa on huomioitu värien yhdisteltävyys ja pohjoismainen käyttömukavuus. Kehykset ovat kasvoilla niin tärkeällä paikalla, että suunnittelussa on haluttu panostaa erityisesti hyvään istuvuuteen.

Kehysten materiaaliksi on valittu vastuullinen bioasetaatti, joka on biologisesti hajoava materiaali. Luonnonmateriaalipohjaisessa asetaatissa yhdistyvät selluloosa-asetaatti ja kasviperäinen pehmitinaine. Metallikehykset ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kerrotaan Instrumentariumista.  

Kuva: Instrumentarium x Balmuir

Erilaisilla linssin sävyillä ominaisuuksia käyttötarkoituksen mukaan

Tiesitkö, että aurinkolasien linsseissä on erilaisia sävyjä riippuen pääasiallisesta käyttötarkoituksesta? 

Specsavers kertoo linssien sävyjen käytöstä: 

  • Vihreä linssin väri vähentää silmien rasitusta kirkkaassa auringonvalossa. Korkea kontrasti ja visuaalinen terävyys tekevät väristä erityisen sopivan niille, jotka harrastavat tarkkuutta vaativia lajeja kuten tennistä ja golfia. 
  • Vaaleanpunainen ja punainen väri linsseissä ovat erityisesti pyöräilijöiden suosiossa. Niiden avulla kontrasti ja näkyvyys paranevat – myös pilvisellä säällä. Punaiset sävyt auttavat myös vähentämään digilaitteiden pitkäkestoisesta käytöstä aiheutuvaa silmien rasittumista. 
  • Keltainen linssiväri sopii erityisesti sumuisiin ja usvaisiin olosuhteisiin. Sävy parantaa syvyys- ja etäisyysnäköä, mikä tekee siitä erityisen oivallisen ajolaseihin. 
  • Harmaa ja musta väri linsseissä ovat varma valinta ja toimivat erinomaisesti ulkoliikunnassa. Ne antavat parhaan suojan kirkasta auringonvaloa vastaan. 

Lisää vinkkejä trendikkäiden lasien hankintaan saat Pasaatin liikkeistämme. 

Ammattitaitoiset myyjät palvelevat teitä mielellään ja opastavat uusien lasien hankinnassa. Tervetuloa! 

P.S. Myös Jack & Jonesiin saapui kiva valikoima aurinkolaseja. Tule testaamaan!

Kuva: Jack&Jones