Tänään 17.05.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Kevään hiustrendit: kiharaa, kosteutta ja luonnollisuutta

Kun aurinko pilkahtaa ensimmäisen kerran pitkän talven jälkeen, tulee usein halu uudistua  itsekin ja löytää uusi tyyli tulevaan kevääseen. 

Valmistaudu kevääseen tutkimalla hiustrendejä, joita Pasaatin liikkeet ovat vinkanneet. 

Vinkkejä antoivat Hairlekiini, Rust Barbers, KSO Hiuspalvelu, New Hairstore ja Life. 

Miesten hiuksissa suoria linjoja, keskijakauksia ja kosteuttavia hoitotuotteita

Kevättä kohti mentäessä miesten hiuksissa pituutta aletaan hiukan lyhentää, niin että korvat tulevat selkeästi näkyviin ja niskan rajaa häivytetään. Miehillä suositaan selkeyttä, suoria linjoja sekä helppoja tuotteita kotiin. 

Nuorilla on tällä hetkellä kovassa nosteessa keskijakaus, jossa päällä oleva hius yltää korvien kohdalle ja hiukset jaetaan siistiin keskijakaukseen. Myös vaihtoehtoisesti Samu Haber- tyylinen otsatukka on nyt suosittu –  se näyttää huolettomalta vaikka todellisuudessa tulokseen päästään hyvällä leikkauksella ja oikeilla tuotteilla. 

Kiharat ovat olleet jo jonkin aikaa esillä – luonnonkihara saa näkyä ja sitä korostetaan sopivilla tuotteilla. Kokeile suolasuihketta tai muotovaahtoa!

Tuotteiden osalta tällä hetkellä mattapinnan jättävä, jälkeenpäin muotoltavissa oleva vaha pitää ykköspaikkaa!

Kuivan ilman myötä kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet ovat olleet myös hyvin suosittuja. Kannattaakin muistaa ihon, hiusten ja parran kosteutus jo talvikaudella, niin kevään koittaessa kaikki näyttää paremmalta! 

Naisille luonnollisuutta, huolettomuutta ja pehmeitä sävyjä

Trendit painottuvat tänä keväänä naisten hiuksissa luonnollisuuteen ja huolettomuuteen. Värit ovat maanläheisiä, myös pehmeitä ja hunajaisia sävyjä nähdään paljon. 

Myös kuparin ja punaisen sävyt ovat tänä keväänä ja kesänä supermuodikkaita! 

Mallit ovat rentoja. Leikkauksissa suositaan kerrostusta, polkkamittaa ja rikottuja latvoja. Verhomaiset otsatukat ja ilmavat kiharat ovat nyt in! Luonnolliseen kampaukseen voi helposti yhdistää hiuskoruja, pantoja ja nyt uudelleen muotiin tulleita hainhammasklipsejä. 

Kiharoita tehdään myös kotona aiempaa enemmän. Niitä voi tehdä ilman lämpökäsittelyä esimerkiksi patukoilla ja erilaisilla nauhoilla. Villitys leviää sosiaalisessa mediassa, mm. Instagramista löytyy paljon ohjevideoita erilaisten, kotoa löytyvien välineiden (mm. kylpytakin vyön) käytöstä täydellisten kiharoiden tekemiseen.  

Hiusten kosteutus ja kotihoito on myös vahvasti esillä. Kun talven ajan muistaa kosteuttaa hiuksia riittävästi, ne ovat keväällä lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa, jolloin tehohoitokuureja ei välttämättä tarvita. Keväällä kannattaa kuitenkin päivittää kotihoitotuotteet vuodenaikaan sopiviksi. 

Luonnollinen, huoleton tyyli syntyy helposti osaavan kampaajan käsittelyssä. 

Erilaisia kotihoitotuotteita löytyy niin kampaamoista kuin muistakin liikkeistä. 

Yksi vaihtoehto hiusten luonnolliseen värjäämiseen ovat kasvipohjaiset hiusvärit, joita löytyy esimerkiksi Lifen monipuolisesta valikoimasta. 

Rikotut ysärilatvat Jennifer Anistonin tapaan – vai Flapper girl? 

Kampaajien vinkit kevään hiusmalleihin:

“Jennifer Anistonin hiuksia on kadehdittu 30 vuotta – ja ne ovat jälleen supermuodikkaat. Rikotut 90-luvun hiuslatvat kasvoja kehystävien linjoineen ovat jälleen yksi kevään hiushitti.
Kerroksittainen leikkaus korostaa kauniisti kasvoja ja nyt myös hiusten etuosa saa olla voimakkaasti kerrostettu.
Tämä tyyli on nostanut suosiotaan etenkin pitkissä ja puolipitkissä hiuksissa, mutta tänä keväänä tekee tuloaan myös aiemmin suosittuun polkkamittaan.”  


“Tämän kevään muoti tuo takaisin myös 1920 luvun Flapper girlin. Itsevarma ja iloinen Flapper girl leikkauttaa lyhyen polkkamallin ja värjää hiuksensa joko tyylikkäästi mustaksi tai sävyillä, jotka yhdistyvät metallin hohdon lailla toisiinsa. Moderni Flapper girl tyyli viimeistellään asettamalla iso hiuspanta kiiltävän kampauksen kruunuksi.”

“Kuohkeat kiharat hurmaavat aina, niin myös kauden muodissa. Kiharat voi pöyhiä omista luonnonkiharoista tai muotoilla raudoilla pyöreiksi, muhkeiksi ja rennoiksi.Kihara muotoillaan niin pehmeästi, niin että ilmavuus, taipuisuus ja luonnollisuus säilyy. Tällaisen hiustyylin voit bongata muun muassa laulaja Adelelta.”