Tänään 04.12.
avoinna klo 07–18
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Hyvä sänky – laadukas uni

Sänky on kodin tärkein huonekalu, joka jätetään monesti viimeiseksi hankintalistalla kalusteita uusittaessa.

Sängyn tärkein tehtävä on tukea kehoa ja poistaa siihen kohdistuvaa painetta, eli sänky ei saa olla liian kova, muttei myöskään liian pehmeä. 

– Unille-myymälässä etsimme aina oikean vaihtoehdon asiakkaan kehon mukaan eli tarkistamme, että sänky tukee sekä selällään että kyljellään nukkuessa oikealla tavalla, sanoo nukkumisergonomian asiantuntija ja Unille-liikkeen myymäläpäällikkö Markus Lempiäinen. 

Näin vältymme virheostoksilta ja ennen kaikkea siltä, ettei asiakkaalle tule pitkässä juoksussa selkäkipuja, puutumista tai niskaongelmia. Unille-myymälän asiakaspalvelijat ovat kaikki koulutettuja nukkumisergonomian asiantuntijoita, joten heidän ammattitaitoonsa voi luottaa.

Jousisto vai älyvaahto? 

Ennen sänkyostoksille tuloa kannattaa miettiä, onko toiveissa runko-, jenkki-, vai moottorisänky. Kaikkiin sänkyihin on tarjolla sekä vyöhykkeettömiä sekä vyöhykkeellisiä jousistoja. 

Vyöhykkeillä tarkoitetaan jousiston mukautuvuutta kehon muotoihin: mitä enemmän vyöhykkeitä, sitä paremmin sänky tukee nukkujaa. Vyöhykkeettömät sängyt ovat yleensä kovempia, koska jousisto ei mukaudu nukkujan kehon muotojen mukaan yhtä hyvin.

– Suosittelemme lähtökohtaisesti vyöhykkeellistä sänkyä, mutta emme yleistä, koska kehoja ja ongelmia on erilaisia. Joissain tapauksissa vyöhykkeetön sänky on nukkujalle parempi, Lempiäinen toteaa. 

Jousiston sijaan on mahdollista valita myös niin sanottu älyvaahto, joka mukautuu ihmisen kehonlämmön mukaan. Unille-myymälästä löydät myös alkuperäisen ja ainutlaatuisen Tempur-malliston. Tempur on NASA:n suunnittelema materiaali, joka poistaa painetta täydellisesti eli se ei aiheuta painetta kehoon. Kun kehoon syntyvää painetta vähennetään, vähenevät myös puutumiset ja siitä aiheutuva pyöriminen.

Kuinka vanha sänkysi on? 

Sänkyjen hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. On hyvä miettiä, kuinka paljon on valmis panostamaan omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

– Sänky on terveystuote ja meidän jokaisen “laturi”. Jos ”laturi” ei toimi oikein, saattaa se ilmetä selkäkipuina, kolotuksina tai tokkuraisena olona nukkumisen jälkeenkin, Markus Lempiäinen sanoo. 

Myös oman sängyn ikään kannattaa kiinnittää huomiota. Ihminen hikoilee öisin ja vuosien saatossa nämä epäpuhtaudet menevät sängyn rakenteisiin, jotka ovat verhoilun sisällä suojassa katseilta. 

Nukkuminen on helppoa ja ihanaa, jos sänky, tyyny sekä peitto toimivat saumattomasti yhdessä. Aamulla olo on virkeä, kun yöllä ei ole tarvinnut herätä kuumuuden tai kylmyyden vuoksi ja pää kääntyy normaalisti ilman niskakipuja. Jos haluat tälläisen aamun, tervetuloa Unille-myymälään!