Tänään 25.09.
avoinna klo 07–21
Pin icon KESKUSKATU 10
48100 KOTKA
Pin icon

Digitaalinen taide tuo karnevaalit Pasaatiin!

Elokuun lopussa Pasaatin 1. kerrokseen avautuu galleria, jossa nähdään upeita digitaalisia teoksia kymenlaaksolaisilta luovan alan toimijoilta. Teoksissa on hyödynnetty taitavasti mm. liikkeenkaappaus-tekniikkaa ja 3D-mallinnusta, ja ne sopivat niin teknologiasta kuin taiteesta kiinnostuneille.

Gallerian näyttelyissä nähdään monia upeita luomuksia, joissa todellisuus ja digimaailma yhdistyvät liikkuvan kuvan taideteoksiksi. Astu siis sisään ja tee riemastuttava irtiotto ostosten tai arjen menojen keskellä!

Galleria sijaitsee Pasaatin 1. kerroksessa Marimekon liikkeen vieressä, ja se on avoinna 25.8.–30.9.2023 ma–pe klo 10–19, la klo 10–16 ja su klo 12–16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Digitaalisia saippuakuplia ja uusia ulottuvuuksia

Gallerian ensimmäisen näyttelyn teoksissa aloitetaan iloisella karnevaaliteemalla. Gallerian näyttelyiden teema muuttuu syksyn mittaan, joten kannattaa piipahtaa tilassa ihastelemassa useammin kuin kerran!

Ensimmäisen näyttelyn aikaan galleriassa voi nähdä mm. taikuri-jonglööri Janne Mustosen jonglööraavan digitaalisesti toteutetuilla saippuakuplilla ja tanssitaiteilija Heli Kärjen esiintyvän virtuaalisesti luodussa esiintymisasussa. Teoksissa on hyödynnetty liikkeenkaappaus-tekniikkaa ja 3D-mallinnusta, joiden avulla Kokemusten talon digitaalisen taiteen asiantuntija Carine Fabritius ja taiteilija Mikko Lappi sekä pelisuunnittelija Tatu Heinämäki ovat luoneet teokset. Lisäksi luvassa on kouvolalaisen taiteilijan Matti Pietari Järvisen värikäs 2D-animaatio Tricky Mind, kotkalaisen taiteilijan Minja Valkosen ja Lassi Niemen animoitu sudenkorento sekä Kokemusten talossa yhteistyönä syntynyt liikkuvan kuvan interaktiivinen kollaasi Lumotut hetket.

Galleria syntyi monen tahon yhteistyönä

Gallerian toteuttavat korkeanteknologian yritys Innocode Oy, mm. audiovisuaalista esitys- ja kokoustekniikkaa tarjoava FutureFox ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kokemusten talo -hanke yhteistyössä kauppakeskus Pasaatin kanssa. Kokemusten talo on koordinoinut ja luonut gallerian sisältöjä ja Innocode on vastannut tilan tekniikasta yhdessä FutureFoxin kanssa. Pasaati tarjoaa näyttelylle tilat Kotkansaaren keskeisimmältä kauppapaikalta.

Tervetuloa lumoutumaan digitaiteen äärelle perjantaista 25.8. alkaen!