#

Kauppakeskus Pasaati

Keskuskatu 10
48100 Kotka

Kauppakeskus Pasaati
palvelee:

Arkisin 7–21
Lauantaisin 7–18
Sunnuntaisin 12–18
Osalla liikkeistä lyhyemmät aukioloajat.

Muisto sodasta -valokuvanäyttely 25.10.–12.11.

Muisto sodasta -valokuvanäyttely tuo Pasaatiin viidentoista veteraanin kuvat, muistot ja äänet.

"Muisto sodasta -valokuvanäyttely on syntynyt Sotiemme veteraanit ja Suomi 100 -hankkeesta. Halusimme, että Suomen juhlavuoden kunniaksi ihmiset pysähtyisivät muistamaan veteraaneja ja heidän suuria tekojaan, uhrauksiaan sekä rohkeuttaan meidän maamme puolesta. Veteraanien ansiosta saamme nyt tätä juhlavuotta viettää ja elää itsenäisessä Suomessa. Veteraaneja on joukossamme enää vähän, ei unohdeta heitä vaan näytetään heitä kohtaan tuntemamme kunnioitus ja arvostus. Haluamme herätellä ihmisiä myös siihen, että veteraaneja (ja vanhuksia) muistettaisiin muutenkin nykyisessä hektisessä elämänmenossa ja heidän kanssaan rupateltaisiin, vaikka vain kahvikupillisen ääressä hetken. Monet vanhukset kokevat yksinäisyyttä.

Meillä on ollut 15 ihanaa kohtaamista veteraanien kanssa eri puolilla Suomea; Joensuu, Pello, Oulu, Turku, Mänttä, Savonlinna, Kotka ja Helsinki ja nyt on valokuvanäyttelykiertueen aika. Kiertue käy ainakin samoissa paikoissa kuin haastatteluja ja kuvauksia tehtiin. Näyttelyt järjestetään niin, että ne tulisivat mahdollisimman lähelle ihmisiä/ ihmisten keskelle niin, että kellä tahansa on mahdollista kokea se helposti ja ilman pääsymaksua. Näyttelyyn kuuluu jokaisesta veteraanista kaksi muotokuvaa, jokin muisto kirjoitettuna ja saman muiston voi myös kuunnella veteraanin itsensä kertomana. Kauppakeskus Pasaatissa näyttelyä voi katsoa ensimmäisestä kerroksesta, suurempien kuvien roikkuessa toisen kerroksen kaiteista sekä menemällä toiseen kerrokseen, jossa jokaisen suuren kuvan takana on veteraanin muisto ja toinen muotokuva. Näyttelymateriaaleista halutaan tehdä myös kirja, tulevia sukupolvia varten."

- Sari Pitko sekä muut työryhmä Muistelmien jäsenet Mikko Inkinen ja Terhi Järvinen

Näyttelyn materiaalit ovat katsottavissa, luettavissa ja kuunneltavissa myös internetissä hankkeen valokuvaajan MikkoEevertin sivujen kautta.

 

Kaikki ajankohtaiset